O NAS
Piekarnia Łagiewniki
Piekarnia powstała na początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego stulecia.
Założeniem i główną ideą funkcjonowania zakładu było wytwarzanie pieczywa tradycyjnymi metodami i przy użyciu naturalnych produktów.
Bazą naszego pieczywa jest naturalny zakwas, który również jest wyrabiany w naszej piekarni. Proces i formowanie ciasta na poszczególne rodzaje pieczywa opiera się na pracy ręcznej piekarzy.
Proces produkcyjny pieczywa w głównej mierze opiera się na pracy ręcznej począwszy od wyrobu ciasta, wsadu do pieca na pakowaniu kończąc.
Wysoki udział czynnika ludzkiego w każdym etapie produkcji oraz naturalne składniki powodują,
że uzyskiwane przez naszą piekarnię wyroby mają niemal domowy charakter co w następstwie przedkłada się na niepowtarzalny smak, dłuższą świeżość pieczywa, a także na otrzymanie optymalnych wartości odżywczych.